top of page
Workshop.PNG

 

 

Workshop / Psihoeducatie Binge Eating 

Ce este psihoeducatia?

PsihoeducaÈ›ia este o intervenÈ›ie terapeutică in sine, bazata pe dovezi, informatii si explicatii pentru a ajuta oamenii sa inteleaga si sa invete cum sa gestioneze anumite probleme cu care se confrunta. Pot fi probleme variate de la dificultati emotionale si afectiuni psihice precum depresia, tulburarile anxioase, tulburările de comportament alimentar,, tulburarile de personalitate sau alte afectiuni psihice, la dificultati in sfera relationala si cea profesionala. Este folosita atat în cadrul sedintelor de terapie individuala, cat si cu familia si apartinatorii sau în terapia de grup.

PsihoeducaÈ›ia ofera intr-o maniera empatica persoanelor interesate informatii despre cauzele, simptomele, prognosticul È™i tratamentele afecÈ›iunilor diagnosticate. cat si explicatii despre comportamentul de sanatate cu scopul cresterii nivelului de cunostinte si  constientizare si învatarii unor abilitati de rezolvare a problemelor, de comunicare si de relationare. 

Psihoterapeuţul actioneaza drept facilitator prin stabilirea obiectivelor psihoeducatiei, cat si prin construirea programului de informare in functie de nevoile persoanelor interesate.

​

Psihoeducatie pentru Comportamentul Alimentar Binge Eating

Voi sustine acest workshop in calitate de psiholog clinician si psihoterapeut avand cunostinte de specialitate din domeniul psihologiei sanatatii.Voi aborda concepte generale precum: comportamentul de sanatate, credintele centrale de sanatate, starea de sanatate si boala, tulburarile psihice si comportametele de alimentatie. 

Tulburarea de Alimentatie Compulsiva sau Binge Eating Disorder (BED) reprezinta o proporÈ›ie mare, aproape jumatate dintre toate diagnosticele de tulburare de alimentatie. Apare de regula in adolescenta sau varsta tanara, dar poate aparea si mai tarziu. Cu toate acestea, tulburare de alimentatie compulsiva a fost relativ recent inclusa in categoria tulburarilor de comportament alimentar.  Multi oameni care se confrunta cu BED pot evita sa caute sprijin din cauza lipsei de întelegere a experientei lor de către profesionistii din domeniul sanatatii.

In cadrul programului voi explora: istoricul si categoriile tulburarilor de alimentatie, care sunt criteriile de diagnostic, modalitatile de tratament eficiente in tratarea tulburarilor de comportament alimentar, preocuparile privind concentrarea asupra pierderii greutatii, abordarea No-Diet ( Fara Dieta) si care este impactul stigmei interiorizate a greutatii. 

​

Participantii sunt incurajati sa aduca experiente proprii in cadrul discutiilor.

Workshopul se adreseaza publicului larg.

​

Organizare si inscriere 

​

Evenimentul se desfasoara in ziua de Marti, de doua ori pe luna, incepand cu ora 18 pana la ora 20:30 

Intalnirea are loc la adresa: Strada Samuil Vulcan nr 12, Sector 6, Bucuresti (zona Marriott). 

Taxa de participare este de 100 ron care se va plati in ziua evenimentului. 

Pentru inscriere trimite-mi, te rog, o solicitare si eu voi reveni pentru confirmarea participarii.

bottom of page